We find many older homes share two key problems: poor natural light and deficient space planning. So too did this Parkville home.
Read more

Our solution is a confident, single intervention: a glazed atrium dining room linking the disparate spaces, bringing the whole building lightness literally and figuratively.

This new communal family zone features clerestory windows, capturing northern light and drawing it deep into the home. Picture sliding doors open onto a sun-filled courtyard. For the first time the home ventilates effectively – drawing through cooling breezes in summer when they’re most needed.

Our design approach was to think beyond the current brief to future needs. In this home a rethink of the studio creates two cosy children’s bedrooms – or for the future, a teenager’s retreat, accommodation for elderly parents, or even a lease-ready dwelling with separate entrance.

SEE LESS