This project is about luxury. The luxury of being in nature, lying in the sun, reading books, doing nothing, disconnecting. No distractions. Read more

As a getaway built after the fires of Black Saturday, perhaps losing everything asked our clients to acknowledge what really matters. Our initial brief to build a dramatic two storey home stepped into the landscape to maximise views was revisited as too elaborate. Instead, we stripped away.

The simple box construct creates an unfussy shelter embracing the landscape. With a communal open living and kitchen space below a simple mezzanine sleeping platform, the house has windows that frame views, and an outdoor deck bigger than the house itself to encourage life outdoors. Like a remote lodge you might find at the end of a day’s hike.

This project was designed with Damien Thackray.

 

SEE LESS