House in House was custom designed for a couple who missed out on their dream home at auction and decided to build anew in their favourite suburb. The new home has natural light, privacy and greenery in abundance, and plenty of room for their beloved mid-century modernism collection. Read more

Making the most of the wide block we created five distinct living pavilions and three courtyards for privacy, dissolving the distinction between indoor and out. A new bright living room opens to a leafy courtyard; bluestone stepping stones through the courtyard join the main bedroom; a shower reveals a private landscape alcove.

Cathedral ceilings soaring to 4.5 metres draw in natural light, and parquetry floors, specified by our clients, create an uncluttered aesthetic to accommodate their outstanding collection of mid-century furniture, art and light fittings.

As a new build in a streetscape with significant heritage value, our idea was that the new home be an ‘uneasy fit’ within the street, creating a dialogue, an ongoing easy tension. House in House received a Houses Award and was shortlisted at the Australian Institute of Architects’ Victorian Architecture Awards.

SEE LESS